Stream MP3 '06 - kilka brakujących funkcjonalności

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Loni :)
    Drive
    • 2006
    • 58

moze poprostu aktywuja tryb amerykanski , czyli wlaczone mijania a tyl i szafa wylaczone i oszczednosc energii bedzie
    Fabia Club Polska : www.fcp.pl
  • tompol
    Rider
    S_OCP Member
    • 2005
    • 410

Czy każdy Stream MP3 (chodzi mi o nowsze roczniki, ja mam z 2006r) ma taką przypadłość, że jeśli przewijamy utwór do tyłu (mp3, konkretnie audiobook) przyciskiem <<, to jeśli dojdziemy do jego początku, to nie zacznie się przewijać utwór poprzedni? Wkurza mnie, że jeśli chcę przewinąć gdzieś do końcówki utworu, to muszę przeskoczyć do niego przyciskiem < lub > (oczywiście na jego początek) i potem mozolnie przewijać do końcówki, co w przypadku 30 minutowego pliku zajmuje trochę czasu. Może jakiś sposób na szybsze przewijanie, może jakaś aktualizacja softu?

Druga sprawa, to brak pauzy w odtwarzaniu. W przypadku radia mamy wyciszenie (mute), ale jeśli słucha się książki w mp3, to raczej nie jest to zbyt wygodne. Obecnie wyłączam poprostu radio, ale to jest troszkę wkurzające, że potem trzeba czekać na ponowne wczytanie płyty.

Trzecia sprawa, to zmieniarka CD. Z instrukcji wywnioskowałem, że jest ona wbudowana w samo radio (na 6 płyt). Oczywiście jak się wrzuci płytę, to drugiej nie można już załadować. Pytanie więc po co jak się wciśnie dwukrotnie przycisk CD, to pojawia się ekran zmieniarki skoro jej nie ma? Chyba że jednak jest w bagażniku. Gdzie jest montowana fabryczna zmieniarka?
    srebrna O2 1.9 TDI BXE Ambiente, '06

Komentarz

• Robert_P
      Ambiente
      • 2010
      • 209

1. Niestety ten typ tak ma
      2. Niestety ten typ tak ma i wyciszenia nie ma :cry:
      3. Przycisk obsługuje zewnętrzną zmieniarkę i pokazuje te informacje nawet jak jej nie masz.
      Smerf Miętus

Komentarz

• kowal 2002
        RS
        S_OCP Member
        • 2006
        • 5161

Re: Stream MP3 '06 - kilka brakujących funkcjonalności

Zamieszczone przez tompol
        ...
        Trzecia sprawa, to zmieniarka CD. Z instrukcji wywnioskowałem, że jest ona wbudowana w samo radio (na 6 płyt)...
        Jest wbudowana, ale nie w Stream-a tylko w Audience. Stream obsługuje tylko zmieniarkę zewnętrzną.
        Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
        Była: Czarna OII 1,9 TDI (BXE)

Komentarz

• tompol
          Rider
          S_OCP Member
          • 2005
          • 410

No to kurka wypas.

Dobrze, że jak się je włączy to chociaż jakieś dźwięki wydaje. :roll:

No nic, trzeba z tym żyć.
          srebrna O2 1.9 TDI BXE Ambiente, '06

Komentarz

• eroberto1
            Rider
            • 2010
            • 350

Podłącze sie pod wątek i zapytam co może być tak że na płycie cd nie moge zmieniać utworów? chce zmienić wciskam klawisz > i po chwili wraca do początku???? co jest nie tak? I drugi temat Traffic - jak w radiu mówią o informacjach drogowych to radi samo się podgłasza i przełącza np z rmf fm na program 1 i radio kierowców. Da się to wyłączyć?
            2.0 TDI BKD http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=39508

Komentarz

• szkoda
              RS
              S_OCP Member
              • 2005
              • 22543

Zamieszczone przez eroberto1
              I drugi temat Traffic - jak w radiu mówią o informacjach drogowych to radi samo się podgłasza i przełącza np z rmf fm na program 1 i radio kierowców. Da się to wyłączyć?
              tak -> TP
              saport techniczny baj DGW
              była BKD+DSG '05 120kkm
              była BXE '08 190kkm
              no i nie ma :-)

Komentarz

• eroberto1
                Rider
                • 2010
                • 350

szkoda, dzięki jutro muszę wyłączyć bo przez to mogę dzwona zaliczyć, dziś słucham sobie głośno muzyki a tu nagle radio sie przełącza i podgłasza, aż podskoczyłem za kierownicą...
                2.0 TDI BKD http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=39508

Komentarz

• Robert_P
                  Ambiente
                  • 2010
                  • 209

To jeszcze ja o coś zapytam: czy radio jest podświetlone tylko jak są światła włączone czy ja mam coś nie tak ? Piszę o wyświetlaczu LCD.
                  Smerf Miętus

Komentarz

• Marek0
                    Classic
                    • 2008
                    • 19

Dokładnie tak, jak masz włączone światła to się włacza podświetlenie, jak masz wyłączone to podświetlnia brak. Ściamniacz działa razem z wyświetlaczem lcd. :szeroki_usmiech
                    Marek0

Komentarz

• Robert_P
                      Ambiente
                      • 2010
                      • 209

Czyli trzeba stać na światłach żeby coś widzieć ... genialnie :evil:
                      Smerf Miętus

Komentarz

• kropeck
                        RS
                        • 2009
                        • 2319
                        • Octavia II (1Z3)
                        • BLF 1.6 FSI 115 KM

Zamieszczone przez eroberto1
                        szkoda, dzięki jutro muszę wyłączyć bo przez to mogę dzwona zaliczyć, dziś słucham sobie głośno muzyki a tu nagle radio sie przełącza i podgłasza, aż podskoczyłem za kierownicą...
                        W menu STREAM'a jest opcja TP VOL (chyba tak to się nazywa) - to jest opcja, która odpowiada za głośność podczas włączenia się informacji TRAFFIC :-)
                        Pozdrawiam,
                        Michał

Nie piję piwa - jedynie JACK DANIELS! :-)

Komentarz

• pszczola26
                          Classic
                          • 2010
                          • 7

Pytanie z innej beczki , po wciśnięciu przycisków <> razem na 3s. pojawia się menu w którym można podejrzeć wersję softu i hardware, jak nacisnę przycisk przy napisie hardware pojawia się następne menu w którym jest funkcja PWM, można ją włączyć lub wyłączyć. Co to jest i do czego służy ? Może ktoś z was wie?

Komentarz

Pracuję...